С колко ще се покачи размерът на такса смет? Промяна в

...
С колко ще се покачи размерът на такса смет? Промяна в
Коментари Харесай

С колко ще се покачи размерът на такса смет?


С какъв брой ще се повиши размерът на такса боклук? Промяна в метода за събиране на отпадъците и определянето на такса боклук от началото на 2025 г. Тази такса ще се пресмята и всеки ще заплаща на база действителното изхвърлено количество отпадък.

Според Емил Георгиев, съветник по кръгова стопанска система, сегашната система за събиране на такса боклук е несправедлива.

„ Такса боклук се дефинира на база данъчна оценка на вашия парцел, само че по този начин сам човек, който живее в огромен апартамент в центъра ще заплаща повече от многодетно семейство. То замърсява доста повече, а живее в по-малък апартамент. Бизнесът сега поема голямата част от таксата. С новия метод на пресмятане ще се преосмили метода на ръководство на боклуци “, съобщи той пред .  По думите му трети мандат се отсрочва въвеждането на новата мярка.

„ Размерът на такса битова боклук ще се повиши сред 3 и 10 пъти. Никой на избираема служба не желае да си го аргументи. Таксата има три съставния елемент, от които два са директно свързани с ръководство на отпадъците – превозването и третирането им, а на трето място е чистотата на града. Ако желаеме да въведем новия принцип, би трябвало да има дълбока промяна на сметосъбирането, която включва унищожаване на анонимността. За зоните с ниско строителство ще има самостоятелни контейнери, а за тези с високо – зелени острови с достъп посредством чип “, изясни Георгиев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР